بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس یک دستاورد اقتصادی برای فرانسه

محسن عباسی‌فرد عضو فدراسیون جهانی روزنامه‌نگاران
میزبانی رقابت‌های المپیک سال 2040، سود اقتصادی 10.7 میلیارد دلاری داشته باشد. فرانسه امیدوار است که این سازمان از رقابت‌های بین‌المللی به ویژه در بخش گردشگری و ساخت و ساز منفعت زیادی داشته باشد.

محسن عباسی‌فرد گزارشگر تارنمای تحلیلی‌- خبری ورزش کیو؛  بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس یک دستاورد اقتصادی برای فرانسه در بر خواهد داشت.

پاریس برآورد می‌کند که از میزبانی رقابت‌های المپیک سال ۲۰۴۰، سود اقتصادی ۱۰.۷ میلیارد دلاری داشته باشد. فرانسه امیدوار است که این سازمان از رقابت‌های بین‌المللی به ویژه در بخش گردشگری و ساخت و ساز منفعت زیادی داشته باشد.

کمیته کاندیداتوری فرانسه، تحت ریاست مشترک کمیته قهرمانی المپیک آقای تونی استانکویت و رئیس راگبی جهانی آقای برنارد لاپاست هزینه این پروژه را ۶.۲ میلیارد یورو در کل برآورد کردند که به نسبت المپیک لندن که هزینه‌ای بالغ بر ۱۵میلیارد یورو سرمایه‌گذاری کرده بود این المپیک هزینه‌های بسیار کمتری خواهد داشت.

پاریس با توجه به زیرساخت‌های موجود مناسب‌ترین مرجع است که هزینه‌های موجود را کم کند. در انجام این کار، سرمایه‌گذاری در ساخت و ساز فقط به پایتخت محدود می‌شود.

بودجه برآورد شده به شرح زیر هزینه می‌شود: ۳.۲ میلیارد یورو برای بخش عملیاتی، که این بودجه توسط یک کمک مالی از کمیته بین‌المللی المپیک (CIO) و فروش بلیت که باید ۳میلیارد یورو برای زیرساخت اضافه شود که یک میلیارد آن فقط برای ساختن ساختمان‌های خاص (مانند ساختن استادیوم‌ها، ساخت و ساز استخر و …) در بازی‌های المپیک و ۱.۹۲ میلیارد برای ساختن دهکده المپیک که ساخت و ساز آن باید توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی حمایت شود، صرف می‌شود.

بودجه کمیته سازمان بازی‌ها(COJO) در ابتدا ۳.۲ میلیارد یورو برآورد شده است که به سمت رقم ۳.۶ میلیارد تجدیدنظر شد، توسط حامیان مالی و دیگر سرمایه‌گذاران بخش خصوصی تأمین می‌شود. سازمان دهندگان این بازی‌ها می‌توانند ۵۷۰۰۰ اتاق و اقامتگاه را در زمان بازی‌ها در اختیار شرکت کنندگان قرار بدهند که بیش از ۴۰ هزار اتاق مورد درخواست کمیته بین‌المللی المپیک است.

در بخش بلیت فروشی، در المپیک ۲۰۲۴ پاریس برآورد شده است که ۸۵درصد از جایگاه‌ها پر می‌شوند و در پارالمپیک ۷۵ درصد از آنها، در حالی که در المپیک لندن این رقم از مرز ۹۵ درصد هم گذشته بود.

علاوه بر آن کمیته سازماندهی بر دسترسی افراد به نیمی از بلیت‌ها با قیمت پایین‌تر از ۵۰ یورو و حتی برخی جایگاه‌ها با قیمت ۱۵ یورو در المپیک (و ۱۰ یورو در پارالمپیک) خبر داد.

پاریس ۲۰۲۴ تضمین می‌کند که این بازی‌ها باید «بادوام ترین در تاریخ» باشند. در مقایسه با المپیک و پارالمپیک ۲۰۱۲ لندن پیش‌بینی می‌شود که ۵۵ درصد از غلظت کربن در هوا و در استفاده از بلیت‌های کاغذی با توجه به منابع مرجع کمتر شود.

 

بودجه‌هایی که می‌تواند افزایش یابد

از آنجایی که همه‌چیز با همه جزییات برنامه‌ریزی نشده، بنابراین بودجه‌ای تاکنون برای آن به طور دقیق اختصاص داده نشده است. این تخصیص ممکن است در هنگام تنظیم و با پیشرفت پروژه انجام شود، بنابراین لندن اعلام کرد در سال ۲۰۰۵ (سالی که بازی‌های المپیک ۲۰۱۲ را برنده شد) برآوردش از کل بودجه ۴.۶ میلیارد یورو بوده است که در سال بعد آن به ۵ میلیارد و در نهایت کل هزینه به ۱۵ میلیارد یورو رسید.

 

تورمی که شهرهای میزبان قبلی متحمل شده‌اند

هزینه های نجومی از چنین رویدادی، کمیته بین المللی المپیک را بر آن داشت که در دستور کار خود در سال ۲۰۲۰، ۴۰ توصیه به منظور کاهش هزینه از بازی‌ها و افزایش انعطاف‌پذیری مدیریت خود و همچنین کاهش هزینه‌های کاندیداتوری بدهد.

 

چندین سناریوی ممکن

شرکت و اعلام آمادگی برای به دست آوردن میزبانی در چنین رویدادی خیلی گران است، اما منافع اقتصادی که توسط این سازمان انتظار می رود متعدد هستند. مرکز کارشناسان و اقتصاددانان ورزش (CDES) تاثیر بازی های المپیک را برای پاریس در بیشترین و کمترین حالت خود بین ۵.۳ تا ۱۰.۷ میلیارد یورو برآورد کرده است و در حالت متوسط آن می تواند ۸.۱ میلیارد یورو منفعت مالی داشته باشد.

بخش گردشگری فرانسه باید از این رویداد بین ۲۷ درصد تا ۳۵ درصد منفعت مالی داشته باشد که حدودا بین ۱.۴ تا ۳.۵ میلیارد یور خواهد بود. بخش ساخت و ساز می‌بایست حدوداً یک تا ۱.۸ میلیارد به دست آورد اما این سازمان می‌گوید همه شرکایی که در این بخش‌ها ذی‌نفع هستند باید بین ۲.۹ تا ۵.۴ میلیارد یورو کمک مالی بکنند.

تنها اشکال این است که این مزایا در کوتاه مدت برآورد می‌شوند. یک رویداد المپیک می‌تواند در کوتاه مدت منفعت داشته باشد اما در بلند مدت به یک شکست مالی تبدیل شود. آن هیدالگو، به خوبی آگاه است که به این مشکل در فوریه ۲۰۱۵ هشدار داد که «بازی‌ها به نظر می‌رسد خوب باشد، اما یک شهرستان وجود ندارد که از لحاظ مالی مشکل نداشته باشد.»

 

نویسنده

تصویر محسن عباسی فرد

محسن عباسی فرد

با 27 سال در عرصه روزنامه‌نگاری به عنوان سردبیر، مدیر تحریریه، دبیر سرویس و گزارشگر و خبرنگار و عضو فدراسيون جهانی و بين‌المللي روزنامه‌نگاران و نویسندگان (Ifj)، (AIPS) و(FISU) و عضو صندوق اعتباري حمايت از نويسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندان ايران و عضو انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تهران

اشتراک گذاری در شبکه های مجازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *