به گزارش تارنمای تحلیلی- خبری ورزش کیو؛ تغییرات جدید در قوانین فوتبال ایران: از بوق و شیپور تا کارت زرد.
سازمان لیگ فوتبال ایران تغییرات مهمی را در آییننامه برگزاری مسابقات لیگهای باشگاهی کشور اعمال کرده است. این تغییرات که با هدف بهبود کیفیت رقابتها و اجرای بهتر قوانین بینالمللی صورت گرفته، شامل محدودیت استفاده از بوق و شیپور، تغییرات در قوانین اخراج و همچنین اصلاح روش تعیین تیمهای صعود و سقوط است.
آئیننامه برگزاری رقابتهای لیگهای باشگاههای فوتبال کشور در برخی موارد اصلاح شد.
سازمان لیگ فوتبال اعلام کرد: آئین نامه برگزاری رقابتهای لیگهای فوتبال باشگاهی کشور در برخی موارد اصلاح شد که این تغییرات به تصویب هیات رئیسه سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال رسیده که از طریق سازمان لیگ فوتبال ایران به باشگاهها و هیاتهای فوتبال استانی ابلاغ شد.
تغییرات و اصلاحات انجام شده در آئین نامه برگزاری مسابقات به شرح زیر است:
۱- ممنوعیت ورود بوق و شیپور:
از ابتدای فصل ۱۴۰۴-۱۴۰۳ و با توجه به قوانین مصوب AFC و FIFA، استفاده از بوق و شیپورهای هواداری (فلزی و پلاستیکی) در استادیومهای ورزشی به جهت امکان صدمه به شنوایی، از بین بردن تمرکز داوران، بازیکنان و مربیان و همچنین ایجاد حس ناخوشایند در تمام ورزشگاهها ممنوع است.
۲- موارد مربوط به اخراج پزشک تیم:
مطابق با قوانین بینالمللی و نظر به اهمیت حضور پزشک دوره دیده در مدیریت اورژانسهای فوتبال در طول مدت بازی و بحث دریافت کارت قرمز، اگر شخص اخراج شده پزشک تیم (و نه فیزیوتراپیست یا اعضای دیگر کادر پزشکی) باشد این فرد میتواند تا پایان بازی در کنار ناظر بازی یا محل مشخصی با نظر ناظر بازی در کنار زمین حضور داشته باشد، بدون اینکه این مساله به تصمیمی که ممکن است کمیته انضباطی پس از مسابقه در مورد تخلف صورت گرفته اتخاذ کند خدشهای وارد نماید.
۳- مصوبه بازی رو در رو با اصلاحات: (بند ۳ ماده ۲۱)
روش تعیین تیمهای سقوط و صعود کننده هم امتیازدرپایان رقابتهای لیگها و شرایط بازی رودر رو در فصل ۱۴۰۴-۱۴۰۳:
پیرو مصوبه هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال به شماره ۱۴۰۰۲۶۱۰۵ مورخ ۲۹/۸/۱۴۰۰ و ابلاغ به شماره ۲۶۳۲۵/۱۱۰ مورخ ۳۰/۱۱/۱۴۰۰ موضوع چگونگی رتبهبندی تیمها در جدول مسابقاتی و در پایان رقابتهای لیگهای تحت پوشش سازمان لیگ و با توجه به سئوالات مکرر پیش آمده از سوی باشگاهها، هیأتهای فوتبالی استانی و سایر ذینفعان و به جهت شفافیت هر چه بهتر و بهرهبرداری از موارد مصوبه فوق، موضوع مطرح شده به قرار ذیل تشریح میشود:
نحوه رتبهبندی تیمها در جدول ردهبندی پس از پایان یافتن تمامی رقابتها مربوط به لیگ مورد نظر به ترتیب:
۱- بیشترین امتیاز به دست آمده در همه رقابتهای گروهی
در صورت تساوی امتیاز ۲ یا چند تیم در همه مسابقات گروهی در جدول ردهبندی بازیها، نتیجه حاصل از دیدارهای رودررو بین تیمهای هم امتیاز به ترتیب و به شرح ذیل تعیین کننده خواهد بود، لذا در ابتدا نتایج رودررو بین دو یا چند تیم دارای امتیاز مساوی در یک جدول جدید از جدول نهایی مذکور استخراج گردیده و تیمها براساس نتایج حاصله از بازیهای رودررو با یکدیگر در جدول جدید به شرح و ترتیب ذیل رتبهبندی میشوند:
۲- نتایج حاصل از بازی رو در رو
۲-۱- بیشترین امتیاز به دست آمده در مسابقات بین دو یا چند تیم هم امتیاز (بر اساس جدول جدید استخراجی)
۲-۲- تفاضل گل بیشتر در بین دو یا چند تیم هم امتیاز (بر اساس جدول جدید استخراجی)
۳-۲- بیشترین گل زده به دست آمده در بازیها بین ۲ یا چند تیم هم امتیاز (بر اساس جدول جدید استخراجی)
* شایان ذکر است در حالت رقابت رو در رو ما بین دو تیم، قانون گل زده در خانه حریف در شرایط تساوی، دو برابر اعمال نمی شود.
* در ادامه در صورت تساوی شرایط در موارد ذکر شده بالا به ترتیب ، موارد ذیل تعیین کننده رتبهبندی تیم ها خواهد بود:
۳- تفاضل گل بیشتر در همه مسابقات گروهی (جدول اصلی و اولیه)
۴- بیشترین تعداد گل زده به دست آمده در همه مسابقات گروهی( جدول اصلی و اولیه)
۵-اعمال معیار بازی جوانمردانه ( احتساب نمرات منفی حاصله از کارت های زرد و قرمز تیم ها) و به شرح ذیل:
الف) به ازای هر کارت زرد: یک(۱) نمره منفی؛
ب) به ازای هر کارت قرمز: در نتیجه ی دریافت دو کارت زرد سه (۳) نمره منفی
ج)به ازای هر کارت قرمز مستقیم سه (۳) نمره منفی
د) به ازای هر کارت زرد و پس از آن کارت قرمز مستقیم چهار (۴) نمره منفی
* بدیهی است تیمی که کمترین نمره منفی را داشته باشد در رتبه بالاتری قرار میگیرد.
* قرعهکشی
* از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل، مفاد بند ۱ ماده ۱۰ آئین نامه برگزاری مسابقات لیگ برتر و دسته اول مشمول تغییر میشود و از این پس تحت هیچ عنوان گل زده در خانه حریف به طور دو برابر محاسبه نمیشود.
۴- ابلاغیه اخطار و اخراج:
۱- با استناد به بند ۳ ماده ۴۴ آئین نامه برگزاری مسابقات، محرومیت بازیکنان یا جانشینان و کادر فنی در مسابقات لیگهای کشوری از حیث جمع اخطارها از فصل ۱۴۰۴-۱۴۰۳ به شرح ذیل اعلام میشود:
در کلیه مسابقات تحت نظر سازمان لیگ در رده بزرگسالان آقایان و بانوان، برای هر بازیکن اصلی و جایگزین (نفرات ذخیره) تیم، محرومیت در نتیجه دریافت چهار کارت زرد در بازیهای متوالی یا متناوب محاسبه میشود لیکن کلیه نفرات کادر فنی و مدیریتی تیم کما فیالسابق با دریافت دو کارت زرد متوالی یا متناوب از بازی بعدی محروم میشوند.
(طبق دستورالعمل فصل گذشته به شماره ۰۲۹۳۴۸/۱۱۰ مورخ ۱۴۰۲/۰۵/۰۸ درخصوص بازیکنان اصلی و جایگزین (نفرات ذخیره) تیم، برای مرتبه اول محرومیت در نتیجه دریافت چهار اخطار و از مرتبه دوم به بعد با دریافت سه اخطار در بازیهای متوالی یا متناوب محاسبه میگردید)
۵- اصلاحیه (بند ۷ ماده ۴۴) و (بند ۹ ماده ۴۶) انتقال کارتهای زرد و قرمز و محرومیتهای انضباطی:
الف- کارتهای زرد مکتسبه در طول مسابقات و محرومیت حاصل از دریافت چهار کارت زرد، از یک تیم به تیم دیگر منتقل نمیشود و صرفاً محرومیتهای ناشی از جریمه انضباطی و اخراج به تیم بعدی انتقال مییابد.
ب- کارتهای قرمز دریافتی به همراه محرومیت ناشی از جریمه انضباطی در یک رده مسابقاتی، به مسابقات و ردههای دیگر منتقل میشوند.
* مفاد مندرج در بندهای فوقالذکر برای هر دو حالت انتقال یک بازیکن (در نقل و انتقالات ابتدای فصل یا نیم فصل) صدق میکند.
۶- اصلاح (بند ۵ ماده ۵۴) بازی سوپرجام:
در صورتی که قهرمان مسابقات لیگ برتر و جام حذفی یک تیم باشد، مسابقه سوپرجام بین تیم قهرمان و نایب قهرمان لیگ برتر برگزار میشود.
۷- تعداد بازیکنان در لیست ذخیره تیمها:
تعداد بازیکنان ذخیره مجاز در لیست تیمهای لیگ برتر و لیگ یک در روز بازی: (۲+۷) تعداد هفت بازیکن با شرایط سنی آزاد و دو بازیکن زیر ۲۱ سال.