ورزش درمانی و فوایدش

رضوان (سارا) زوکایی کارشناس توانبخشی، آسیب‌شناسی و حرکات اصلاحی، مربی بدنسازی و فیتنس
آسیب‌شناسی و حرکات اصلاحی، علمی است که به بررسی صدمات و آسیب‌های ناشی از فعالیت‌های بدنی مختلف می‌پردازد.

یادداشتی از رضوان(سارا) زوکایی کارشناس توانبخشی، آسیب‌شناسی و حرکات اصلاحی، مربی بدنسازی و فیتنس در تارنمای تحلیلی‌- خبری ورز کیو؛  آسیب‌شناسی و حرکات اصلاحی، علمی است که به بررسی صدمات و آسیب‌های ناشی از فعالیت‌های بدنی مختلف می‌پردازد.

این آسیب‌ها شامل: صدمات و تخریب بافت‌های نرم بدن نظیر بافت عصبی، عضلانی یا سایر بافت‌ها نظیر رباط، منیسک، استخوان و… است.

حرکات اصلاحی نیز یکی از بخش‌های علوم ورزشی است که هدف آن پیشگیری و رفع برخی ناهنجاری‌های جسمانی (عصبی، عضلانی مانند SCI) توسط تمرین‌های بدنی است.

تمرینات ورزشی دردهای کمر،گردن و زانو درمان‌های بدون جراحی با کاهش وزن و استقامت ماهیچه‌ها شروع می‌شوند.

هر یک کیلوگرم وزن اضافه می‌تواند ۲ کیلوگرم فشار روی زانو در حین انجام فعالیت‌ها ایجاد کند. افراد چاق ممکن است درسنین کم دچار بیماری‌هایی همچون آرتروز گردن و دیگر اعضاء شوند.

استقامت ماهیچه یکی از موارد مهم در کاهش زانو درد بیماری آرتروز و کمر درد است. ماهیچه‌های اطراف مفصل زانو در حین فعالیت‌های روزمره و فعالیت‌های ورزشی به عنوان یک ضربه‌گیر برای زانو عمل می‌کنند. هر چه این ماهیچه‌ها قوی‌تر باشند فشارهای بیشتری را جذب می‌کنند.

افزایش استقامت باعث کاهش فشار و کاهش علائم زانو درد می‌شود. یکی از روش‌های درمان گردن درد ورزش درمانی است.

ورزش (تمرین) درمانی چیست؟ درمان زانو درد از طریق تمرینات ورزش زانو درد از اصول پایه توانبخشی است.

ورزش درمانی، از فعالیت‌های بدنی برای جلوگیری و درمان بیماری‌هایی نظیر درد شدید گردن،زانو درد و … می‌شود و برای توابخشی بیماران استفاده می‌شود.

بسیاری از بیماری‌ها را می‌توان با استفاده از ورزش درمان کرد و یا اینکه از پیشرفت آنها جلوگیری کرد. از جمله این بیماری‌ها، بیماری‌های اسکلتی عضلانی هستند که شامل درد شانه، کمردرد، گردن درد، زانو و انواع آرتروزها می‌شوند. هرچند که ورزش کردن درست و اصولی به جلوگیری از بیماری ها کمک می کند.

همچنین از دیگر مزایای ورزش درمانی این است که می‌توان در کنار کنترل بیماری‌ها، استفاده از داروهای شیمیایی را کم کرد و به افزایش کیفیت زندگی کمک کرد.

ورزش درمانی در موارد زیر مفید می‌باشد: کمک به کاهش و درمان درد شانه کمک به کاهش دردهای مفصل آرنج ومچ دست کمک به کاهش دردهای مفصل ران کمک به کاهش دردهای مفصل زانو کمک به کاهش دردهای مفصل مچ پا کمک به کاهش دردهای ناحیه کمر و درد لگن کمک به کاهش درد و انحراف ستون فقرات کمک به کاهش دردهای عضلات و رباطها کم کردن عوارض پس از عمل‌های ارتوپدی جلوگیری و درمان پوکی استخوان پیشگیری از پیشرفت آرتروز مفاصل محافظت از سلامتی و جلوگیری از دردهای مفاصل و عضلات کمک به کاهش وزن ورزش درمانی موجب می‌شود بیمار به استرس‌ها و دیگر مشکلات کمتر توجه کند و اعتماد به نفس فرد بیمار را افزایش می‌دهد و از افسردگی در بیمار جلوگیری می‌کند.

ورزش درمانی ۲ مزیت مهم در درمان افسردگی دارد. ۱- ورزش، دید منفی‌ای که مردم نسبت به داروهای ضد افسردگی دارند را ندارد و امری تشویق کننده نیز به حساب می‌آید ۲- تأثیر ورزش برای کاهش افسردگی، زودتر از سایر اثرات آن مانند کم کردن وزن و سلامت قلب و عروق خود را نشان می‌دهد.

توصیه می‌شود که هر هفته ۵ بار و هر بار به مدت ۳۰ دقیقه ورزش‌های سبکی مانند پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری انجام دهید یا اینکه ۳ بار در هفته ورزش‌های هوازی سخت‌تر انجام دهید.

نویسنده

تصویر محسن عباسی فرد

محسن عباسی فرد

با 27 سال در عرصه روزنامه‌نگاری به عنوان سردبیر، مدیر تحریریه، دبیر سرویس و گزارشگر و خبرنگار و عضو فدراسيون جهانی و بين‌المللي روزنامه‌نگاران و نویسندگان (Ifj)، (AIPS) و(FISU) و عضو صندوق اعتباري حمايت از نويسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندان ايران و عضو انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تهران

اشتراک گذاری در شبکه های مجازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *